Olssons galleri: Isadora Juice

Fotot här nedanför togs i samband med jakten på Isadora Juice. Det var 80-tal och Kjell Alinge spelade = lanserade henne på radion. Hemlighetsfullt – som om hon inte fanns, som om Isadora Juice var en pseudonym för en anonym italiensk sångerska. (Jo, det här var en tid då nya italienska poplåtar faktiskt spelades på radion.)

Men nog fanns hon, det upptäckte minsann vi, alltså jag och fotografen Birgitta Olsson, när vi som några slags Ture Sventon och fröken Janton reste till Rom, för att på uppdrag åt rocktidningen Schlager försöka hitta Isadora Juice.

Och vi lyckades inte bara hitta henne – vi hittade dessutom hennes man, som drev en alldeles förträfflig restaurang i Rom. Där intervjuade jag förresten Isadora Juice till radion också, med hennes man som tolk från italienska till engelska. Men mannen = tolken klippte jag bort och behöll enbart Isadoras svar på italienska.

Så när inslaget sändes på radion frågade folk: Kan du prata italienska?! Klart, sa jag.

Foto: Birgitta Olsson. 

Apropå Schlager, så välkomna till minglet i kväll tisdag också i samband med utgivningen av boken ”Best of Schlager” med artiklar, intervjuer, recensioner m m ur rocktidningen Schlager. Tid och plats: 18.15 på Pet Sounds, Skånegatan 53 i Stockholm.

5 svar till “Olssons galleri: Isadora Juice

  1. Vart tog hon vägen? Finns bara en rad om henne på Wikipedia sen är det tomt.
    Tyckte hon var fantastisk.Kan du inte åka tillbaka till Italien och göra en ny intervju?;-)

    Gilla

    • erikssonskultur

      Ingen aning vad hon gör idag. Några fler skivor har nog inte kommit, det borde man ha sett och hört i så fall.

      Gilla

  2. Kom bara två stycken. Den sista Isadora II pressades i Sverige bara verkar det som. Tack för att du svarade;-) //Kalle

    Gilla

  3. Sverker Källman

    Låten vart bra!

    Gilla

Lämna en kommentar